Hangar.no
illustrasjon
Internasjonalt

Trump signerer pålegg om minste tillatte flyseteavstand

Den amerikanske presidenten Donald Trump signerte fredag regelverket som skal gjelde for FAA de neste fem årene. Det er et regelverk som er bestemt av kongressen, og som blant annet skal sette en endelig minste tillatte avstand mellom flyseter i kommersielle fly.

Amerikanske flyselskap har som sine europeiske kolleger stadig strukket strikken i forhold til hvor smalt og trangt det kan være mellom seteradene i fly. En lang rekke kampanjer i USA for å få selskapene til øke avstanden, har dermed delvis ført frem.

I regelverket til FAA er det under punktet Seat Egress in Air Travel (SEAT), gitt pålegg om at det statlige organet må innen 12 måneder ha satt en bestemmelse på hvor smalt det kan være mellom seteradene, og hva som skal være minste tillatte setebredde.

FAA har respondert med at arbeidet er i gang og at det nå vil komme et lovpålagt regelverk som vil gi minste mål for innredningen i kabinen.

Flere flyselskap har troen på at FAA vil ende opp med dagens avstand som benyttes allerede av selskap i USA mellom seteradene, slik at for de som håpet det skulle bli mer plass er nok håpet der ute.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg