Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Tsjekkiske myndigheter vurderer kjøp av Smartwings-gruppen

Den tsjekkiske staten skal frem til juni arbeide med et forslag om å kjøpe opp Smartwings-gruppen, som består av Czech Airlines og SmartWings Airlines.

I følge lokale medier skal staten være klar med et svar rundt et oppkjøp av 100 prosent av selskapet innen utgangen av juni måned.

Selskapet har totalt 2500 ansatte. Staten har tidligere sagt at de ønsker å støtte flyselskapene med økonomisk støtte, men nå kan de også bli eiere av selskapene.

Det er forretningsmannen Jiri Simane som eier 50,1 prosent av selskapet i dag, mens den kinesiske gruppen CITIC eier 49,9 prosent.

Andre nyheter

Indiske Jet Airways kan være i luften igjen innen seks måneder

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å fly A380 de neste to årene

Hans Olav Nyborg

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer