Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Tsjekkiske myndigheter vurderer kjøp av Smartwings-gruppen

Den tsjekkiske staten skal frem til juni arbeide med et forslag om å kjøpe opp Smartwings-gruppen, som består av Czech Airlines og SmartWings Airlines.

I følge lokale medier skal staten være klar med et svar rundt et oppkjøp av 100 prosent av selskapet innen utgangen av juni måned.

Selskapet har totalt 2500 ansatte. Staten har tidligere sagt at de ønsker å støtte flyselskapene med økonomisk støtte, men nå kan de også bli eiere av selskapene.

Det er forretningsmannen Jiri Simane som eier 50,1 prosent av selskapet i dag, mens den kinesiske gruppen CITIC eier 49,9 prosent.

Andre nyheter

Konkursrammet flyselskap vil levere tilbake 19 fly til leasingselskapene

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å kvitte seg med A380 – Skal tilbake i trafikk så raskt som mulig

Hans Olav Nyborg

Air New Zealand setter Boeing 777 på bakken – utsetter leveranse av nye Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer