TUI-gruppen tilbyr koronatest for opp til 900 kroner per person

Den britiske reisegiganten TUI har lansert en rekke pakker med koronatest som er obligatorisk for alle som skal ut å reise på ferie sommeren 2021. Britene kan fra og med 17. mai i år reise til rundt 20 land som er definert som grønne av britiske myndigheter. Blant annet står Portugal på listen.

Britene har oppdaget at det er stor etterspørsel og prisene har skutt i været på flyreiser, både hos de tradisjonelle nasjonale selskapene,. men også hos Ryanair og easyJet. Men det er ikke bare flyreise og hotelloppholdet som nå viser seg bli kostbart for en familie som skal på ferie, også koronatesten før avreise og før hjemreisen svir i lommeboken.

Mens reiseselskapet annonserer med koronatester fra 20 britiske pund per person, er det et stort MEN liggende å vake i overflaten. Koronatest til 20 britiske pund baserer seg på at den sendes i posten, og gjelder bare for returen fra reisemålet, ikke en test før avreise, den må den reisende ordne på egen hånd.

Med priser på mellom 60 og 90 britiske pund får en derimot et sett med koronatest for en person både før avreise til destinasjonen, og før hjemreisen, levert med bud på døren.

I tillegg tilbys det da tester etter de reisende er kommet hjem inntil åtte dager etter turen. Nå er britiske forbrukermyndigheter bekymret for at antallet briter som vil ut å reise, og som skal bestille koronatest før de reiser, vil gi en strøm av klager på at resultatene eller selve testsettene ikke ankommer i tid før reisen skal utføres.

Det britiske forbrukerrådet har sett en økende mengde klager de siste månedene fra forbrukere som sier at de ikke hadde mottatt testene eller testresultatene, til tross for at de brukte opptil 500 britiske pund per person for å betale for en pakke med tester. Nå har de startet en utreding rundt firmaene som står på godkjenningslisten og leverer testsettene og resultatene til private personer.

TUI har opplevd en enorm etterspørsel etter pakkereiser de siste ukene, skriver BBC.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Air Dolomiti starter rute til Sverige fra Tyskland
Neste artikkelBestillingene i minus for Airbus så langt i 2021