Foto: Hans Olav Nyborg

Selv om reiseselskapene opplever enorm etterspørsel etter flyvninger og opphold i sydligere strøk denne høsten, har TUI måtte kansellere flyvninger fra flere mindre flyplasser. I en pressmelding skriver selskapet at det ikke er stor nok etterspørsel til å kunne opprettholde alle planlagte flyvninger.

–  Vi ser en jevn og stabil vekst i etterspørselen fra de større avreiseflyplassene som Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim akkurat nå. Dessverre er etterspørselen noe lavere enn vi hadde håpet fra noen av våre mindre flyplasser, og vi har dessverre måttet justere vinteroppstarten fra disse områdene. Høsten er så vidt i gang, og vi har fortsatt tro på en god vintersesong fra Norge, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI.

Alle de som er berørt av endringene vil bli informert direkte skriver selskapet. TUI sier de vil kontakte alle sine kunder fortløpende, og i kronologisk rekkefølge, hvor de tidligste avgangene vil håndteres først. TUI melder at selskapet opplever et stort antall henvendelser nå, og ber sine kunder om å avvente til selskapet tar kontakt.

–  Vi beklager ulempene endringene medfører, å kansellere en avgang er absolutt siste utvei for oss. Heldigvis opplever vi stor forståelse for at vi er nødt til å gjøre disse endringene, men forståelig nok også frustrasjon over at det er mange som tar kontakt med oss akkurat nå, og det kan være vanskelig å komme igjennom. Vi forsøker å finne alternative løsninger for hver enkelt kunde, noe som gjør at det dessverre tar noe ekstra tid, avslutter Aspengren.

Tall fra TUI viser at det er oppgang i reiselivet med at stadig flere vil sikrer seg en ferie i varmere strøk i høst. TUI sier at tallene viser at mer enn 80% av de som bestiller reiser nå, ønsker å reise i vinterhalvåret.

–  Mye har endret seg under pandemien, vi ser nye bestillings-og reisetrender hele tiden. Men noen ting er konstant, og det er at nordmenn de vil sydover, de aller fleste vil til Gran Canaria, og skolens ferier er spesielt populært, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Tror Ryanair ender opp med 737-10
Neste artikkelFlyr åpner rute til Stavanger