12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Wikipedia

TUI selger fransk datterselskap

Reiseselskapet TUI har valgt å selger over 50 prosent av flyselskapet Corsair i Frankrike.

Det er det tyske investorselskapet Intro Aviation som skal være kjøperen av flyselskapet. Intro kjøper 52 prosent av flyselskapet i første omgang, mens TUI vil fortsette å sitte på rundt 27 prosent av aksjene.

På sikt kan det bli aktuelt å selge alle aksjene til den nye eieren. De ansatte i flyselskapet eier gjennom et fond 20 prosent av aksjene i selskapet.

I en pressemelding skriver TUI at det ikke har klart å få noen synergieffekt ut av eierskapet i langdistanseselskapet Corsair. Flyselskapet opererer tre Boeing 747-400, samt to Airbus A330-200 og to Airbus A330-300.

TUI skriver også at reiseselskapet er i full gang med å kvitte seg med selskap som ikke er del av kjernevirksomheten som er reisevirksomhet.

I september 2018 ble det klart at TUI Nordic la ned sine flybaser i Oslo, Helsinki og Malmø. Rundt 150 ansatte i kabinen mistet da sine jobber.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer