TUI: Vil helst reise med rutefly utenfor fellesferien

Foto: Inger Bjørndal Foss

Totalt sett ligger sommerbestillingene på samme nivå som i fjor, men vi ser at stadig flere velger å reise til utlandet i mai, juni og august og gjerne med rutefly, sier Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Det sitter nok ekstra langt inne for økonomisk bevisste nordmenn å bestille sommerreisen i juli i år. Det er en klar økning av bestillinger i mai, juni og august denne sommeren. Men det ser ut som denne trenden nå kan være i ferd med å snu.

– Den siste uka har salget økt med 15 % sammenlignet med uka før, så det kan jo tyde på at en del  nordmenn er på vei til å hoppe ned fra gjerdet. Det er jo også først nå vi begynner å få en skikkelig smak av sommer her på Østlandet, og mye vil som kjent ha mer. Det er tross alt mange som kun har mulighet til å reise i felles- eller skoleferien, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

35 % flere velger pakkereise med rutefly

Totalt sett er salget på nivå med fjoråret, men det er klart mer populært å reise i de såkalte skuldersesongene enn det som var normalt tidligere. Reisemønsteret med å bestille mye tettere opp til avreise, holder seg også. Nordmenn har også for alvor oppdaget alle mulighetene som ligger i å bestille en pakkereise med rutefly.

– Bestillinger av pakkereiser med rutefly har økt med hele 35 % sammenlignet med i fjor sommer. Det er jo også helt i tråd med strategien vår. Det er stadig flere som får med seg at TUI er mye mer enn bare charterreiser, men tilbyr reiser med ulike lengder over hele verden, sier Mørk-Løwengreen.

I motsetning til en charterreise, kan en pakkereise med rutefly ha varierende reiselengde, og du kan ofte velge mellom flere flyselskap. Salget av kun hotell har økt med 55 %, hvor hoteller i Spania, Italia og Tyrkia er klart mest populære. 

ANNONSE
Forrige artikkelSAS gjør endringer kommende vinter til flere destinasjoner
Neste artikkelGir opp å redde amerikansk flyselskap