Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
  • Forsiden
  • Norge
  • TUI vil inngå avtaler med Norwegian og Jettime – Vil legge ned base på Oslo Lufthavn
Norge

TUI vil inngå avtaler med Norwegian og Jettime – Vil legge ned base på Oslo Lufthavn

TUI Norden vil inngår avtale med Norwegian og danske JetTime om å fly selskapets kortdistanseflyvninger. Det betyr at basene i Oslo, Malmö og Helsinki legges ned.

-For å kunne møte våre kunders ønsker og behov, og samtidig beholde tilstrekkelig fleksibilitet og et nødvendig kostnadsnivå har vi nå en intensjon om å tildele selskapets kortdistanseflyvninger fra København, Helsinki og Oslo til eksterne leverandører. Endringene vi foreslår vil ikke påvirke våre kunders eksisterende bestillinger, sier Alexander Huber, Managing Director i TUI Nordic.

Det gjenstår enda litt forhandlinger før selskapet er helt klare for at andre aktører tar over kortdistanseflyvningene.

Dersom man blir enige om forslaget vil kortdistanseflyvninger fra København og Helsinki bli håndtert av Jettime, mens flyvninger fra Oslo vil bli overtatt av Norwegian Airlines. Grunnet endringene som er foreslått vil basene i Malmö, Oslo og Helsinki stenges, skriver TUI Norge i en pressemelding.

Langdistanseflygninger fra alle nordiske flyplasser fortsetter som planlagt. TUI har i dag 150 fly i Europa og en av de største Boeing Dreamliner-flåtene i verden. I Norden tilbyr TUI i dag ca. 50% egne fly og 50% eksterne leverandører.

-Det er fortsatt viktig for oss å opprettholde våre egne flyselskaper, men de må bli mer fleksible og kostnadseffektive for å kunne møte behovene til kundene våre og til turoperatørene. Dette er bakgrunnen til at vi i dag foreslår denne løsningen i Norden, sier John Murphy, Managing Director i TUI’s Northern Region Airlines.

TUI er nå i dialog med fagforeninger i alle land, og rundt 150 ansatte i Norden kan bli berørt. Kolleger som potensielt blir påvirket av de foreslåtte endringene vil bli ivaretatt på best mulig vis.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer