16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Et nytt 737 MAX fly for TUI hos Boeing i Seattle, mai 2019. Foto: Hans O. Nyborg

TUI vurderer å kansellere 737 MAX bestilling

TUI-gruppen gikk på en solid smell med sine finansielle regnskap for første del av 2019. Nå advarer selskapet sine aksjonærer at resten av 2019 kan bli et mørkt kapittel dersom 737 MAX-flyene ikke komme ri luften igjen snarlig.

Charterselskapet trenger en rask avgjørelse og avklaring på hva som skal skje med Boeing 737 MAX, og har en egen intern dato som er 31. mai i år, hvor flyene må være operative igjen fra midten av juni, for å unngå å få store tap resten av 2019.

TUI vurderer å kansellere hele sin ordre på MAX-fly, dersom det viser seg at dette vil ta enda lengre tid å få på plass og i trafikk igjen. Selskapet har 15 MAX fly stående på bakken, og åtte nye MAX-fly på vei fra Boeing.

TUI-gruppen har så langt nådd et tap på rundt 300 millioner euro for 2019, mot et tap på 168 millioner euro i 2018.

I tillegg sliter charterselskapet med overkapasitet i Spania. TUI bygde seg opp i Spania fra 2016 da Tyrkia og Tunis uteble på bestillingen fra kundene, nå har Spania-kapasiteten tatt igjen selskapet i form av for mye kapasitet i markedet skriver Reuters.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer