Hangar.no
De kabinansatte sammen med Norgessjefen for Turkish Airlines og direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit. Foto: Hans Olav Nyborg
  • Forsiden
  • Norge
  • Turkish Airlines åpnet sommersesongen til Oslo med større flytype
Norge Reportasjer

Turkish Airlines åpnet sommersesongen til Oslo med større flytype

Det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines åpnet offisielt sin sommersesong i dag, med introduksjon av en større flytype på ruten mellom Istanbul og Oslo.

Flyselskapet har tidligere fløyet opp til tre avganger om dagen med en blanding av Airbus A320, Airbus A321 og Boeing 737. Denne sommersesongen satser flyselskapet på å kunne tilby Airbus A330 på morgenruten til og fra Oslo Lufthavn.

-Vi ønsker å kunne tilby passasjerene hele vårt fulle servicetilbud med vår business-klasse og widebody på ruten fra Tyrkia til Norge. Ved å endre avgangen om morgenen til å bli fløyet av Airbus 330 får vi flere seter å kunne selge i markedet, sier Muhammed I. Kavranoglu som er konstituert general manager for Turkish Airlines Norge til Hangar.no. 

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET…

Selskapet bruker nå Airbus A330 på Osloruten – Foto: Hans O. Nyborg

På Oslo Lufthavn ble det tirsdag feiret åpningen med Airbus A330 på ruten. Tyrkiske flagg og i tradisjonen tro kaker og sprudlende drikke i glasset. Planen var også taler og snorklipping ved gaten, noe det skulle vis seg at en måtte improviseres senere.

Business-klasse

Ombord i selskapets Airbus A330-200 og -300 er det business-klasse som først og fremst stikker seg frem som en mer behagelig måte å fullføre reisen på. Dette er også selskapets klasse som flagges ut med full flatbed-seter, underholdningssystem som tilbyr flere hundre filmer, TV-kanaler og serier, og ikke minst maten.

Turkish Airlines er i verdensklasse når det gjelder maten som serveres ombord. Alt av mat produseres i Istanbul og Tyrkia før det tas ombord. Det er lagt vekk på en rekke lokale retter, og under presentasjonen ombord i flyet tirsdag ble det servert et måltid bestående av småretter med ost, sauser og kjøttbiter samt et utvalg av ostekremer og annet som skal kunne tease en sulten gane. Rispudding, nystekt brød og frukt og grønnsaker hører også med.

Til middag ble det servert varmretter med valg mellom lammekebab, sverdfisk eller kylling. Alle rettene servert ved hjelp av en egen kokk ombord i flyet.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET…

Forretten ombord er et utvalg av oster, rispudding, brød, kjøtt og sauser. Foto: Hans O. Nyborg

-Vi har noe av det ypperste du kan få servert ombord i en business-klasse. Vår mat er nøye valgt ut for å skulle kunne gi en mulighet for at passasjerene har hatt gode smaksopplevelser og kunne nyte måltidet ombord, forteller Kavranoglu i Turkish Airlines. 

Turkish Airlines er i vinden som aldri før og fikk så sent som denne uken tre utmerkelser fra reisesiden TripAdvisor og ble beste flyselskap i klassene ”Travellers Choice Major Airlines – Europe”, ”Travellers Choice Business Class – Europe” och ”Travelers Choice Economy Class – Europe”.

De kabinansatte sammen med Norgessjefen for Turkish Airlines og direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit. Foto: Hans Olav Nyborg

Mer frakt på ruten

En annen grunn til at selskapet velger å sette inn en større maskin på morgenruten er det faktum at Norge er i verdensklasse med å sende frakt med fly. For Turkish Airlines er det god business å ta med seg mer frakt, og i en Airbus A330 er det langt større plass til dette en Airbus A321 og Airbus A320.

På passasjertrafikken har det vært viktig for Turkish Airlines å gi de reisende en opplevelse av å fly widebody hele veien fra asiatiske og langdistanseruter via Istanbul og hele veien til Oslo, dersom en velger morgenruten.

For Oslo Lufthavn er det også gledelig at flyselskapet velger å sette inn langdistansefly på ruten. Det betyr flere større fly på Oslo Lufthavn.

Flyselskapet skal benytte flytypen frem til utgangen av oktober i år.

Økonomiklasse på Turkish Airlines Airbus A330 – Foto: Hans Olav Nyborg

Når det gjelder snorklippingen ble den foretatt i gaten ett minutt føre flydøren ble stengt og avgangen til Tyrkia var klar for å ta av. Pressen og inviterte gjester hadde det så hyggelig ombord og med å få servert smakebiter på måltidene ombord, slik at de tilmålte 20 minuttene ombord ble strukket litt langt ut.

Men flyet kom seg avgårde nesten på rutetid.

Offisiell åpning av sommersesongen og større fly i dag på OSL – Foto: Hans O. Nyborg
Hyggelig servering ombord med godt utvalg av mat og drikke. Foto. Hans O. Nyborg
Foto: Hans Olav Nyborg
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer