Hangar.no
Illustrasjon
  • Forsiden
  • Internasjonalt
  • Turkish Airlines-fly måtte mellomlande – Laptop ombord hadde «bomb onboard» som navn
Internasjonalt

Turkish Airlines-fly måtte mellomlande – Laptop ombord hadde «bomb onboard» som navn

Et Turkish Airlines fly med 100 personer ombord mellomlandet under en flytur mellom Nairobi og Istanbul søndag, årsaken var at medpassasjerer fikk opp et nokså uvanlig nettverksnavn på en laptop.

Flyselskapets wi-fi ombord var tilgjengelig for alle å koble seg på, men en av passasjerenes laptoper hadde det uvanlige navnet «Bomb onboard», som flere fikk opp på sine egne laptoper og nettbrett. Det ble stor bekymring hos mange av passasjerene og mannskapet valgte å mellomlande på Khartoum- flyplassen i Sudan. Her måtte alle ut av flyet og gjennom en ny sikkerhetssjekk.

I følge nyhetsbyrået Reuters skal dataeksperter ha undersøkt flyet og funnet ut at det må ha vært en av laptopene som kom ombord som hadde dette navnet, som da dukket opp over tilgjengelige enheter å koble seg til.

Sikkerhetspersonell klarte ikke å finne ut hvem som var synderen og etter å ha sjekket alle passasjerer fikk flyet reise videre med alle ombord.

Dette er ikke første gangen noen klarer å skape trøbbel ombord med upassende navn på sine enheter. I mai i år måtte et fly fra Cancun i Mexico til London kanselleres etter at det ble oppdaget en enhet som het «Jihadist Cell London 1».

I 2016 ble et fly fra Qantas forsinket med tre timer etter at en mobil hadde fått navnet «mobile Detonation Device» som ble delt på nettverket.

I 2014 ble et fly fra American Airlines evakuert etter at det ble oppdaget en enhet på nettverket som het «Al-Quida Free Terror Network».

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største