Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Turkish Airlines inngår avtale om kompensasjon for MAX-trøbbel med Boeing

Det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines har kommet frem til en avtale med flyprodusenten Boeing rundt kompensasjon for Boeing 737 MAX-flyene som er produsert men ikke levert og har stått på bakken siden flyforbudet ble innført i mars i 2019.

I følge nyhetsbyrået Reuters har avtalen en verdi på rundt 225 millioner amerikanske dollar. Dette skal være fordelt på 150 millioner dollar i kompensasjon, samt 75 millioner dollar for reservedeler og opplæring som kommer når flyene er godkjent for å fly igjen.

For kun få uker siden forberedte flyselskapet seg på å gå til rettssak mot flyprodusenten da begge parter var på hver hvert sitt nivå i forhold til forventninger rundt beløpet for kompensasjon.

LES OGSÅ: NORWEGIAN NÆRMER SEG AVTALE MED BOEING RUNDT MAX-KOMPENSASJON

LES OGSÅ: ICELANDAIR INNGÅR AVTALE MED BOEING RUNDT KOMPENSASJON FOR MAX-TRØBBEL

Turkish Airlines 737 MAX-fly står lagret i Seattle – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer