Hangar.no
  • Forsiden
  • Flyindustri
  • Turkish Airlines kjøper 60 langdistansefly – Går for både Boeing og Airbus-fly
Flyindustri

Turkish Airlines kjøper 60 langdistansefly – Går for både Boeing og Airbus-fly

Etter lengre tids forhandlinger om kjøp av fly ender det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines opp med å kjøpe både Airbus og Boeing-fly som nye langdistansefly.

Totalt har flyselskapet nå forpliktet seg til å kjøpe 60 fly fra de to produsentene. Det er i første omgang 25 Boeing 787-9 og 25 Airbus A350-900 fly som skal inn i flåten.

I følge FlightGlobal skal de første nye flyene bli levert fra 2019. Hos begge produsentene vil selskapet ha opsjoner på 5 + 5 fly som kan hentes ut ved behov senere.

For flyselskapet er det nødvendig å fornye flåten med eldre fly, men også tilføre flere langdistansefly som kan opereres når den nye storflyplassen i Istanbul åpner i oktober i år. Flyselskapet ser et økende behov for mer kapasitet etter at dagens to flyplasser i hovedstaden rundet hele 95 millioner reisende i 2017.

Den nye flyplassen skal på sikt kunne håndtere 150 millioner reisende, og blir verdens største, med mulighet for utvidelse til å håndtere 200 millioner reisende. Turkish Airlines blir en av hovedaktørene på flyplassen.

Turkish Airlines opererer en langdistanseflåte med 35 Boeing 777, fire Airbus A340 og 62 Airbus A330. Mens Airbus A340-flåten skal helt bort, er det også flere Airbus A330 som skal fases ut med mellom ti og femten år på vingene bak seg.

Turkish Airlines A340 Foto: Hans Olav Nyborg
Turkish Airlines Airbus A330 – Foto: Hans O. Nyborg
En Boeing 777-300 (TC-JJY) avslutter sin testflyvning med et par landinger på Everett – Flyet er fortsatt ikledd primer-fargen som igjen skal få påført hvit maling og restene av Turkish fargeskjema. (Foto: Hans O. Nyborg)
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA