Foto: Hans O. Nyborg

Piloter som fløy et Airbus A330-300 (TC-JNI) på rute til Newark 7. august i år, tok feil av rullebanen og taksbanen da de skulle ta av med kurs for Istanbul.

Pilotene skal ha takset flyet til taksebanen som ligger midt mellom rullebane 22L og 22R, da klarsignalet fra flygeleder ble gitt startet pilotene avgangen, nedover taksbanen. Flygeleder skal ha oppdaget etter kort tid at pilotene var i ferd med å skulle ta av og ba dem stanse flyet øyeblikkelig. Flyet stoppet etter å ha unnagjort 1400 meter av taksebanen.

På tidspunktet flygeleder ba pilotene stanse var farten på 90 knots, rundt 100 kilometer i timen.

Pilotene fikk beskjed om å takse tilbake og vente på videre beskjed. Flyet ble stående å vente i 45 minutter grunnet varmeutviklingen i bremsene etter oppbremsingen som var gjennomført på taksbanen. Deretter fikk det klarsignal til å ta av fra rullebane 22R og ble rundt en time og 40 minutter forsinket til Istanbul.

Overfor passasjerene hadde en av pilotene opplyst at de måtte avbryte avgangen på grunn av mekaniske problemer, men at de skulle tilbake mot terminalen og undersøke dette videre.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste fly for Norse får navn etter nasjonalpark
Neste artikkelAeroflot-selskap har kansellert 737 MAX-bestilling