Hangar.no
Turkish Airlines Airbus A330 - Foto: Hans O. Nyborg
  • Forsiden
  • Norge
  • Turkish Airlines skal fly Airbus A330 fast til Oslo fra neste sommersesong
Norge

Turkish Airlines skal fly Airbus A330 fast til Oslo fra neste sommersesong

Det tyrkiske flyselskapet Turkish Airlines vil fra kommende sommersesong 2018 bytte flytype til en større type. Flyselskapet merker at pågangen av reisende fra Oslo er stigende og derfor vil selskapet sette inn Airbus A330 fast på den en av selskapets to flyvninger til Oslo daglig.

Det er rutenummer TK 1751 og TK 1752 som får den store Airbus-flytypen i fast bruk. Selskapet starter opp med faste Airbus A330-flyvninger fra 25. mars neste år.

-Vi tror denne flytypen vil bli godt mottatt på ruten. Nå kan reisende nyte businessklasse produkter med seter som kan legges helt ned flate som senger. Økningen i antall seter på ruten til Istanbul vil bety 40.000 ekstra seter sier sjef for ruteplanlegging ved Oslo Lufthavn, Jasper Spruit til nettavisen FTN News.

En annen årsak til at selskapet setter inn større fly, enn økt etterspørsel fra reisende, er at etterspørselen etter frakt av norsk sjømat også er stor. Turkish Airlines har fløyet fraktfly til Oslo for å hente sjømat, men nå sier Spruit at det også blir mulighet for å øke denne eksporten via Istanbul når kapasiteten for frakt øker med større flytype.

I 2017 har ruten til Norge regjert som det 12 største landet flyselskapet flyr til, med Italia på 11 plass og Polen på 13 plass.

Den andre avgangen om dagne for selskapet vil fortsatt flys med en blanding av Airbus A321, Airbus A320 og Boeing 737.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Tidligere SAS-Dash 8 fikk problemer med nesehjulet i Peru

Hans Olav Nyborg

Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival

Jan-Kåre Folstad

Worldwide Flight Services skal drive sjømatsenteret ved Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg