6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Turkish mot LOT-kjøp

Turkish Airlines har satt inn siste støtet på å få kjøpe det polske flyselskapet LOT, basert på en henvendelse fra polske myndigheter. Under et TV-program på polsk TV lørdag sa styreformannen i THY Turkish Airlines, Hamdi Topcu at flyselskapet har hatt møter med den polske finansministeren for å avklare privatiseringen av LOT.

Ministeren har spurt direkte ut om Turkish Airlines er interessert i å overta det skadeskutte flyselskapet, og det tyrkiske flyselskapet sa lørdag at det ser en stor økonomisk gevinst ved å kjøpe LOT. I følge Topcu mener Turkish Airlines at kjøpet er en vinn-vinn situasjon.

Gikk offentlig ut

THY Turkish Airlines gikk søndag ut med en offentlig uttalelse som viser til at selskapet er i samtaler om å kjøpe LOT. Tidligere har det blitt spekulert i at både Air France og Air China på hver sin side har vurdert oppkjøp av LOT, detter er blitt avvist av begge selskap og polske myndigheter.

THY har det seneste året gått til oppkjøp i Europa, senest med JAT Airways i Serbia og BH Airlines i Bosnia Herzegovina. Senest sist lørdag ble det i følge tsjekkiske medier at THY også har vist interesse for å kjøpe CSA Czech Airlines.

 

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer