18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Tysk flyselskap til salgs – Trenger kapital raskt

Det tyske charterflyselskapet Germania er i dyp økonomisk trøbbel. Flyselskapet er nå lagt ut for salg og trenger ny kapital raskt for å kunne overleve.

Tirsdag kunne selskapet overfor tyske medier bekrefte at det letes etter nye investorer som vil være med å dra selskapet inn i fremtiden. Flyselskapet har sin hovedbase i Berlin.

Germania opererer i dag en flåte med nær 40 fly, som til tider har hatt en lang rekke tekniske utfordringer, og som har skapt ubalanse i selskapets drift. Kursen på euro i forhold til den amerikanske dollaren er også et kapittel i selskapets problemer nå bekreftes det.

Germania ble startet opp i 1978 og er i privat eie. Selskapet har rundt 800 ansatte og flyr rundt 2.5 millioner passasjerer i året. Målet for flyselskapet har vært å kvitte seg med samtlige Boeing 737 fly i flåten og å bli et selskapet med en ren Airbus-flåten innen 2020.

 

Andre nyheter

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

HNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer