Det tyske selskapet FACC AG har denne uken mottatt europeisk godkjennelse av et oppgraderingsprogram for Airbus A320 serien.

Det er European Aviation Safety Agency (EASA) som har gitt selskapet Supplemental Type Certification (STC) for “Passenger Luggage Space Upgrade”.

Løsningen omfatter et interiørprodukt bestående av bagasjehyller for kabinen, som gir opp til 67 prosent mer plass til bagasje for passasjerene. Produktet består av en helt ny serie med bagasjehyller for flytypene Airbus A318 og opp til Airbus A321, som en retrofit.

Mens dagens bagasjehyller i eldre Airbus-fly kan ta opp mot tre trillekofferter som er med som håndbagasje, tar de nye hyllene minst fem kofferter.

I tillegg reduseres den totale vekten på flyet med det nye systemet som er produsert i et lettere materiale enn de gamle.

Det tyske selskapet har allerede inngått avtaler med Austrian Airlines om oppgraderinger av selskapets eldre Airbus-fly. Selve bytte av interiøret er gjort på mellom syv til ni timer over et nattskift.

ANNONSE
Forrige artikkelFraktet kostbar internett- satellitter med Antonov 124
Neste artikkelSouthwest faser ut 20 Boeing 737-700