10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Tysk selskap får EASA-godkjennelse for A320 kabinsystem

Det tyske selskapet FACC AG har denne uken mottatt europeisk godkjennelse av et oppgraderingsprogram for Airbus A320 serien.

Det er European Aviation Safety Agency (EASA) som har gitt selskapet Supplemental Type Certification (STC) for «Passenger Luggage Space Upgrade».

Løsningen omfatter et interiørprodukt bestående av bagasjehyller for kabinen, som gir opp til 67 prosent mer plass til bagasje for passasjerene. Produktet består av en helt ny serie med bagasjehyller for flytypene Airbus A318 og opp til Airbus A321, som en retrofit.

Mens dagens bagasjehyller i eldre Airbus-fly kan ta opp mot tre trillekofferter som er med som håndbagasje, tar de nye hyllene minst fem kofferter.

I tillegg reduseres den totale vekten på flyet med det nye systemet som er produsert i et lettere materiale enn de gamle.

Det tyske selskapet har allerede inngått avtaler med Austrian Airlines om oppgraderinger av selskapets eldre Airbus-fly. Selve bytte av interiøret er gjort på mellom syv til ni timer over et nattskift.

Andre nyheter

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Steffen Sundt

Virgin sender siste Boeing 747 til opphugging i august

Hans Olav Nyborg

Bruker portalsag til å hugge opp fly som fases ut

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer