Foto: Inger Bjørndal Foss

For tredje gang har den tyske regjeringen måtte svare på spørsmål fra pressen om ett av landets statlige fly. Det er et Airbus A340 som brukes på offisielle statbesøk verden over, av den tyske regjeringen.

Flyet fikk mye omtale i medier over hele verden da den tyske forbundskansleren Angela Merkel i november 2018 kom over ett døgn forsinket til G-20 møtet i Buenos Aires, da Airbus A340 flyet fikk tekniske problemer like etter avgang fra Tyskland.

Merkel måtte ty til rutefly via Spania for å rekke deler av G-20 møtet.

Den 11. januar i år var det nytt statsbesøk da den tyske utviklingsminister Gerd Müller ble sittende fast på en flyplass i Gambia, årsaken var at det samme Airbus A340-flyet hadde fått tekniske problemer like før avgang etter at statsbesøket var over.

Denne uken, onsdag 30. januar, skulle bli nok en pinlig affære for den tyske regjeringen. Etter et statsbesøk i Etiopia ble flyet på nytt rammet av tekniske problemer som denne gangen gikk ut over Frank-Walter Steinmeier, som er forbundspresident i Tyskland.

Steinmeier og hans følge på nær 60 personer måtte ta inn på hotell for å vente på at flyet skulle bli reparert. I følge den tyske nettsiden Flughafen info skjedde det samme med Steinmeier og det samme flyet tilbake i 2014 også, fra samme destinasjon.

Fått nok – Vil ha nytt fly

Det tyske magasinet Spiegel melder denne uken at den tyske regjeringen planlegger å gå til innkjøp av nye fly til den tyske stat. Det skal være tre Airbus A350 som er valgt som den nye flytypen til denne typen bruk i Tyskland.

Første flyet er ventet i 2020, noe som er overraskende raskt levert av Airbus. Årsaken er at den tyske staten har godtatt å kjøpe Airbus A350 som er kansellert av andre kunder, og som blir levert med helt ordinære flyseter , uten VIP-interiør.

ANNONSE
Forrige artikkelMitsubishi i full krangel med Bombardier over spionasjeanklager
Neste artikkelGermania utsetter lønninger – Mangler innbetaling fra investorer