13.3 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Tyske piloter advarer mot 11 timers flyvning i strekk

Den tyske pilotforeningen Vereinigung Cockpit går nå kraftig ut og advarer mot det de kaller en trussel mot flypassasjerenes liv, lovforslaget fra EU som tillater piloter å fly 11 timer i strekk.

I følge foreningen er det kun flyselskapene som blir vinneren igjen på bakgrunn av forslaget. EU har foreslått at piloter som flyr om natten kan fly inntil 11 timer i strekk, til tross for at EASA selv fra før har anbefalt maks 10 timer i strekk.

HVA MENER DU OM DE NYE REGLENE? SI DIN MENING NEDERST I SAKEN!

Nå varsler tyske piloter at de vil aksjonere mot at de nye reglene for flyvning blir vedtatt.

Vereinigung Cockpit sier til den tyske TV-stasjonen RTL at de nye reglene er det største steget tilbake innen luftfarten siden andre verdenskrig, og advarer mot at piloter vil bli utslitt og være ukonsentrert på jobb etter 11 timer flyvning i strekk.

I dag kan piloter på dagtid fly opptil 15 timer i strekk, de nye reglene åpner for 16 timer.

EASA ønsker å redusere hviletiden mellom de lange flyøktene fra 10 timer og til 7,5 timer.

Vereinigung Cockpit mener EASA er betalt av flyselskapene og flyprodusentene for å gå deres vei når det gjelder å tilpasse regler til det beste for den økonomiske gevinsten flyselskapene kan ha. Ikke med tanke på helsen og konsentrasjonen pilotene skal kunne ha på høyde under flyving.

I en rapport utarbeidet av VC blir det framvist beviser på at risikoen for en ulykke øker med 12 timers flyvning i strekk for pilotene, økes dette til 13 timer øker også ulykkes-muligheten med 5.5 ganger i forhold til om pilotene fløy 9 timer i strekk.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer