-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Tyskland bestiller 38 nye Eurofightere

Airbus har inngått en avtale med Tyskland om salg av 38 nye jagerfly. Det er 38 Eurofightere som skal leveres til det tyske luftforsvaret.

Bestillingen har fått prosjektnavnet Quadriga og omfatter 30 fly med plass til en pilot, og 8 fly med plass til to piloter ombord. Tre av flyene vil i tillegg få installert ITA-utstyr for å delta i utviklingen av Eurofighter-flyene videre hos produsenten.

Med denne bestillingen vil Airbus kunne fortsette å produsere Eurofighter frem til 2030.

Nå venter produsenten på at land som Finland, Spania og Sveits skal bestemme seg for bestillinger på Eurofighter. Spania skal erstatte sine F-18 trolig med jagerflyene fra Airbus.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer