Tyskland setter regjeringsfly på bakken etter reisetrøbbel for minister

Foto: Inger Bjørndal Foss

Trøbbel med et tysk regjeringsfly førte til at utenriksministeren måtte avlyse sin reise til Australia, New Zealand og Fiji. Nå settes flyet på bakken for godt.

– Vi har forsøkt alt. Dessverre er det ikke logistisk mulig å fortsette reisen til Stillehavsregionen uten det ødelagte flyet. Dette er mer enn irriterende, skriver Annalena Baerbock på X/Twitter. Etter planen skulle hun være i Australia, New Zealand og Fiji i en uke.

Mandag kom hun seg ikke videre etter at flyet hennes – en aldrende Airbus A340 som flys av det tyske forsvaret – fikk problemer etter en mellomlanding. Kort tid etter avgang fra Abu Dhabi oppdaget piloten et mekanisk problem med flyets flaps og måtte snu.

Fremskynder flystans

Det er ikke første gang regjeringens to gamle A340-fly har skapt problemer for ministre på tur.

Regjeringen har derfor bestemt seg for å sette dem på bakken så raskt som mulig, sier en talsperson. Dette skulle skje i september i år og på slutten av neste år, men er fremskyndet så flyene tas ut av drift i løpet av de nærmeste ukene.

Den tyske regjeringen har siden den gangen bestilt tre nye A350-fly fra Airbus. To av dem er allerede i drift.

Avlyste og forsinkede reiser

I fjor måtte Baerbock avlyse et møte med sin britiske kollega James Cleverley. Den gangen var det været som satte en stopper for ministerens planer.

Problemflyet som måtte vende tilbake til De forente arabiske emirater, fikk også problemer da daværende statsminister Angela Merkel skulle til Argentina for et toppmøte i 2018. En alvorlig feil gjorde at flyet ble satt på bakken, og Merkel kom for sent til G20-møtet. Hun endte opp med å ta rutefly.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelTysklands utenriksminister dropper Australia-tur etter flytrøbbel
Neste artikkelOslo-Tyrkia: Skal undersøke overflyvning av Ukriana internt