Foto: Hans Olav Nyborg

De norske borgerne som har kommet seg ut fra Gaza, vil lørdag få tilbud om å bli fløyet hjem til Norge fra Kairo, opplyser UD. Helsepersonell skal være om bord.

– Vi er glade for at nok en stor gruppe norske borgere nå har kommet ut av Gaza. En stor del av disse er barn som har levd med stor usikkerhet og under svært vanskelige forhold i lang tid. For å sikre at alle kommer seg trygt og raskt hjem, setter vi nå opp et fly til Norge. Vi er glade for at Norwegian stiller fly til disposisjon, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Rundt halvparten av de som har kommet seg ut av krigsherjede Gaza til Egypt, er barn. Flyet er ventet å ankomme Norge lørdag kveld, ifølge Norwegian.

– De som reiser, har forskjellige helsemessige behov. I tillegg til representanter for utenrikstjenesten vil det derfor være norsk helsepersonell på flyet, sier Eide.

De norske borgerne må selv betale flybilletten hjem, opplyser UD til Aftenposten.

– Det er, som alltid ved assistert utreise, den enkelte borgeren selv som må dekke opphold og billetter. Det gjelder også nå. For voksne vil det koste 6500, mens for barn mellom to og 18 år vil koste 1500. Barn under to år reiser gratis, sier kommunikasjonsrådgiver Siri Svendsen i UD til Dagbladet.

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.