Hangar.no

Ukrainsk IL-78 fast på flyplass i USA i tre år

Et Ilyushin-IL78 tankfly har i tre år stått urørt på en flyplass i USA, nærmere bestemt Sawyer International Airport i Michigan.

17. juli 2009 landet tankflyet på flyplassen under en flytur mellom Texas og Pakistan, på den nedlagte amerikanske flybasen skulle flyet fylle drivstoff før det skulle fly videre. Da flyet skulle avgårde fikk mannskapet beskjed om at det fikk flyforbud og at flyet var tatt i arrest etter at selskapet ikke hadde betalt for sitt siste oppdrag.

I tre år har flyet nå stått på flybasen i en hangar med tilkoblet strøm og gass, nå kan det kanskje bli en løsning for å flyet frigitt melder KyievPost.

Et spansk selskap har nå fått i oppdrag å både betale for driften av oppbevaring rundt flyet de siste tre årene samt å utføre en omfattende vedlikeholdsplan for å få flyet flygedyktig igjen. Det at flyet har stått i tre år med drivstoff både sine egne- og i påfyllstankene kan ha gjort skader som må repareres heter det i følge avisen.

Selskapet som eier flyet har nå gjort opp for seg etter tre år.

Andre nyheter

Thai Cargo startet opp i Amsterdam

Hans Olav Nyborg

Russisk forsvar skal bruke sivile AN-124

Hans Olav Nyborg

FedEx øker i Nord-Europa

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer