14.6 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Ungarsk politi og Ryanair krangler over passrutiner

Flyselskapet Ryanair har sendt en lengre klage til justisdepartementet i Ungarn etter at det har brutt ut full uenighet over passkontroll-rutiner ved flyplassen i Budapest.

Ungarsk politi hevder i tråd med gjeldene EU-regler at samtlige kabinansatte og piloter ombord i flyene som kommer inn til flyplassen, må forlate flyene og gå gjennom passkontrollen før de kan reie avgårde igjen.

Dette mener flyselskapet er helt urimelig da det går ut over selskapets tilmålte 25 minutter snutid ved Budapest flyplass.

Ryanair sier de ikke må forholde seg til slike regler ved 170 andre flyplasser i Europa, og stiller seg undrende til at politiet i Ungarn nå presser igjennom dette.

Både 1 og 2. mars ble fly fra selskapet nektet å ta av ettersom de ansatte ombord ikke ville la seg tvinge til å forlate flyet og gå gjennom passkontrollen.

Flyplassledelsen håper nå at saken kan løse seg og vil forsøke å megle mellom partene melder BBJ.

Foto: Budapest Airport

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer