Hangar.no
Foto: Twitter
Ulykker og hendelser

United A319 mistet to dekk under nødlanding

Et Airbus A319 fikk flerret av begge gummidekkene på det ene delen av hovedhjulene i forbindelse med en nødlanding på flyplassen Newark International Airport 29. juni.

I følge Aviation Safety Network skal flyet ha tatt av fra La Guardia ved New York og skulle til Houston. Ombord var det 128 personer.

Like etter avgang skal pilotene ha meldt fra om at flyet hadde mistet store deler av det hydrauliske systemet og det ble derfor bedt om å få nødlande så raskt som mulig. Da flyet fikk lande på Newark skal pilotene ha hatt utfordringer med å få stanset flyet opp.

Under landingen skal begge gummidekkene på den ene av de to av hovedhjulene ha falt av og selve staget til dekkene ha borret seg ned i asfalten da flyet endelig stanset opp.

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB har satt i gang en undersøkelse av hendelsen etter normale rutiner.

Andre nyheter

Mann forsøkte å klamre seg til Boeing 737 som skulle ta av

Hans Olav Nyborg

Boeing 737 havari – Pilotene ignorerte 13 advarsler i cockpiten før landing

Hans Olav Nyborg

Disse flytypene har aldri styrtet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer