Foto: Twitter

Et Airbus A319 fikk flerret av begge gummidekkene på det ene delen av hovedhjulene i forbindelse med en nødlanding på flyplassen Newark International Airport 29. juni.

I følge Aviation Safety Network skal flyet ha tatt av fra La Guardia ved New York og skulle til Houston. Ombord var det 128 personer.

Like etter avgang skal pilotene ha meldt fra om at flyet hadde mistet store deler av det hydrauliske systemet og det ble derfor bedt om å få nødlande så raskt som mulig. Da flyet fikk lande på Newark skal pilotene ha hatt utfordringer med å få stanset flyet opp.

Under landingen skal begge gummidekkene på den ene av de to av hovedhjulene ha falt av og selve staget til dekkene ha borret seg ned i asfalten da flyet endelig stanset opp.

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB har satt i gang en undersøkelse av hendelsen etter normale rutiner.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no