United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Det amerikanske flyselskapet United Airlines etterlyser nå mer klarhet fra flyprodusenten Boeing rundt lanseringen av det som er blitt gitt kallenavnet Boeing 797, eller som Boeing kaller det NM-flyet (New midmarket airplane).

Under et pressemøte forrige onsdag kunne finansdirektør Gerry Laderman i United Airlines fortelle pressen at de venter på Boeing nå;

-Vi skulle veldig gjerne ha fått litt mer klarhet i hva som skjer med NMA-flyet. Dette slik at vi kan gjøre våre valg for fremtidig bytte av flytyper som skal fases ut, sa Laderman.

United Airlines står overfor en massiv utskiftning av eldre Boeing 757 og Boeing 767, og trenger raskt en avklaring på hvilken flytype selskapet skal velge.

Akkurat nå er det ikke mange valgene i følge United-direktøren. Airbus har lansert sin Airbus A321XLR, som kan være aktuell for flyselskapet. I tillegg har Airbus snakket om å lansere en versjon som kan fly enda lengre enn XLR-versjonen.

Airbus lanserer ny versjon av A321 som kan erstatte Boeing 757 hos flere aktører. Foto: Hans O. Nyborg

Boeing har med sin NMA, også kalt 797, ikke kommet lengre enn at prosjektet er under utvikling for vurdering rundt en endelig lansering. Først og fremst har den amerikanske flyprodusenten mer enn nok med å få ordnet opp i 737 MAX-problemene.

United Airlines er ikke det eneste flyselskapet som venter på avgjørelse, En lang rekke aktører i både USA og Europa bruker i dag flytyper som skal erstattes på sikt. Airbus kan virkelig hente inn kunder i lange rekker dersom Boeing ikke gir bransjen noe mer håndfast kom det frem på pressekonferansen til United, melder Bloomberg.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe setter inn flere avganger til Liverpool
Neste artikkelHer er første A340 fra SAS på vei til skraphandleren i Frankrike