Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske flyselskapet United Airlines er det første ut som utsetter bruken av Boeings 737 MAX helt til juni måned neste år. Flyselskapet har fjernet alle MAX-flyene som var satt opp etter mars måned.

Usikkerheten råder fortsatt hos flyselskapene rundt når MAX-flyene kommer i luften igjen, FAA har offentlig gitt uttrykk for at det kan tidligst bli i midten av januar, men også først ut i februar at flytypen får sin godkjenning i USA.

FAA i USA har gjort det klart at det fortsatt er kompliserte sider av MAX-flyene og sikkerheten rundt disse som trenger avklaring før flyene kan fly igjen. For United Airlines betyr utsettelsen at det blir 108 flyvninger som kanselleres i mai og juni måned som følger av at flytypen er borte fra selskapets nettverk.

United Airlines er også ett av de selskapene som har stor motstand hos de ansatte til å fly med flytypen når denne blir godkjent. Ingen andre selskap har så langt valgt å utsette bruken helt til juni, men flere selskap har utsatt bruken til mai måned.

Flyprodusenten Boeing stanser nå opp produksjonen av sine MAX-fly i januar, i påvente av at flytypen skal godkjennes på nytt.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa flyr for første gang til Paris Orly
Neste artikkelGikk trolig tom for drivstoff – Fem døde