10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

United Airlines utsetter bruk av 737 MAX til juni 2020

Det amerikanske flyselskapet United Airlines er det første ut som utsetter bruken av Boeings 737 MAX helt til juni måned neste år. Flyselskapet har fjernet alle MAX-flyene som var satt opp etter mars måned.

Usikkerheten råder fortsatt hos flyselskapene rundt når MAX-flyene kommer i luften igjen, FAA har offentlig gitt uttrykk for at det kan tidligst bli i midten av januar, men også først ut i februar at flytypen får sin godkjenning i USA.

FAA i USA har gjort det klart at det fortsatt er kompliserte sider av MAX-flyene og sikkerheten rundt disse som trenger avklaring før flyene kan fly igjen. For United Airlines betyr utsettelsen at det blir 108 flyvninger som kanselleres i mai og juni måned som følger av at flytypen er borte fra selskapets nettverk.

United Airlines er også ett av de selskapene som har stor motstand hos de ansatte til å fly med flytypen når denne blir godkjent. Ingen andre selskap har så langt valgt å utsette bruken helt til juni, men flere selskap har utsatt bruken til mai måned.

Flyprodusenten Boeing stanser nå opp produksjonen av sine MAX-fly i januar, i påvente av at flytypen skal godkjennes på nytt.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer