Foto: Boeing

Flyselskapet United Airlines har bedt flere piloter om å ta ut ubetalt permisjon, på grunn av mangel på leveranse av nye fly. Det er spesielt Boeings 737 MAX som selskapet mangler, og som er forsinket.

United har kontrakt med Boeing om leveranse av 43 fly av typen 737-8 og 34 fly av typen 737-9 MAX som skal leveres i løpet av 2024. Nå har Boeing gitt beskjed om at det kun blir 37 fly av 737-8 serien og 19 av 737-9 serien som kan leveres i gjeldene år. Resten av flyene blir forsinket og leveres først i løpet av 2025.

Flyselskapet har bedt sine piloter om å ta ubetalte permisjoner fordi mangelen på nye fly betyr at dens “forventede blokktimer” for i år er redusert. United sier til Reuters at de tilbyr piloter “frivillige ordninger for mai måned for å redusere overflødig bemanning.”

En lang rekke flyselskap har blitt varslet om forsinkelser av flytypen MAX, blant annet det irske selskapet Ryanair som også må se at antallet fly som var lovet i 2024 ikke blir levert, men flere fly utsettes til neste år.

ANNONSE
Forrige artikkelBekrefter kjøp av 33 Airbus A350-fly
Neste artikkelJapan ønsker å utvikle nytt passasjerfly, igjen!