Foto: Swedavia

Tilgjengeligheten mellom Sveriges største flyplass og Nord-Amerika vil øke kraftig når det med start i midten av april legges til to nye langdistanseruter i det eksisterende tilbudet fra flyplassen.

Både United Airlines og Delta Air Lines returnerer og vil operere ruter fra Stockholm Arlanda til henholdsvis Newark og JFK i sommersesongen 2024. Det betyr at det totalt vil være nærmere 30 avganger per uke med opptil 5 avganger per dag nordover til det amerikanske kontinentet.

– At både United Airlines og Delta Air Lines velger å returnere til Stockholm Arlanda Airport er gledelig og viser tydelig Stockholms sentrale rolle som et viktig knutepunkt i regionen for både næringsliv og turisme og de som reiser for å møte venner og familie, sier Jonas Abrahamsson Swedavias president og administrerende direktør.

De ekstra rutene vil spille en betydelig rolle i å forbinde Stockholm med viktige knutepunkter og markeder i Nord-Amerika, samt etablerte og voksende markeder i Sentral- og Sør-Amerika.

Nyheten om at United Airlines og Delta Air Lines begge vender tilbake til Stockholm Arlanda Airport er svært gledelig, ikke bare for de som ønsker å besøke familie og venner eller oppdage nye destinasjoner, men spesielt for de tusenvis av svenske selskaper som opererer i Nord-Amerika. Ettersom det er et av Sveriges viktigste markeder når det gjelder import/eksport og handel, er velfungerende tilgjengelighet mellom landene nødvendig for både industrier og bedrifter.

I løpet av sommersesongen 2024 vil Stockholm Arlanda lufthavn ha direkteruter til flere viktige knutepunkter i Nord-Amerika. Air Canada, United Airlines og Delta Air Lines vil operere ruter til Toronto, Montreal og New York flere ganger i uken med start henholdsvis 10. april (Delta Air Lines), 6. juni (United Airlines) og 13. juni (Air Canada), i i tillegg til de allerede eksisterende rutene som opereres av SAS (Toronto og New York).

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller 20 nye Airbus langdistansefly
Neste artikkelFeiret 90 års jubileum med egen bursdagskrone på Dash 8-fly