3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

USA: 230 flyselskap har søkt statlig støtte – Kun 12 får så det holder

Etter at amerikanske myndigheter lanserte økonomiske redningspakker for flybransjen, er det klart at de store flyselskapene som American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines er blant de som får så det holder økonomisk.

Taperne blir de mindre selskapene og de regionale. Frontier, Allegiant Airlines og Alaska Airlines blir sammen en drøss mindre selskap partene som ikke kommer langt med en redningspakke til tross for at flere av dem er fritatt for strenge krav for å motta økonomisk hjelp.

Et av kravene fra amerikanske myndigheter er at alle selskap skal opprettholde flyvninger på nettverket de opererer i. Men dette er for flere av de mindre og mellomstore selskapene bare å kaste pengene ut av vinduet.

Regional Airline Association sier i en kommentar til USA Today at flere av de regionale og lokale selskapene opplever nærmest å fly med tomme fly nå, da er det kun utgifter, og tap som sitter igjen etter at flyet lander på destinasjonen. Flere selskap velger derfor å sette alle flyene på bakken, men med det utelukker de å være mottaker av støtte fra staten økonomisk.

Spirit Airlines er ett av selskapene som har bedt om å få slippe å fly til minst 26 av sine destinasjoner i USA. Selskapet sier de nå er inne i en «overlevelses modus» og derfor er det helt essensielt at de slipper å fly til byer hvor det ikke er passasjergrunnlag lengre.

Det er ruter til New York, Minneapolis og San Francisco som blant annet står på listen selskapet ønsker å kutte flyvninger til.

Allegiant er et annet selskap hvor 90 prosent av passasjerene er blitt borte, selskapet ber nå myndighetene om å slippe å fortsette å fly til minst 21 av destinasjonene selskapet har i sitt nettverk.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer