12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Boeing

USA: Første flygende Boeing 777X nærmer seg å bli ferdig

Den amerikanske flyprodusenten Boeing er i ferd med å bygge ferdig det aller første flygende eksemplaret av den nye Boeing 777X. Planen er at dette flyet skal ha sin første test i luften våren 2019.

Det første flyet som er en prototype er nå i den siste fasen hvor nesepartiet og halepartiet blir montert sammen med resten av flykroppen, som så danner den 77 meter lange skroget.

Testflyet har også fått montert på vingene som danner et vingespenn på 72 meter, og de helt nyutviklede vingetuppene som kan foldes opp etter landing.

Dette første flyet blir bygget som et Boeing 777-9 og skal kunne ta inntil 425 passasjerer dersom det hadde økonomiklasse i hele kabinen. Med sine maks 14.075 kilometer i flygende distanse på fulle tanker, skal flyet nå inn å konkurrere i et marked med Airbus A350.

Boeing skal totalt bygge fire prototyper som skal fungere som testfly i sertifiseringen som er beregnet å ta rundt ett år. I løpet av første kvartal i 2020 er det ventet at de første flyene fra produksjonen skal leveres til flyselskap som venter på nye fly.

Boeing har sikret seg 340 fly i bestilling fra selskap som All Nippon Airways, Emirates, Qatar Airways, Lufthansa, Etihad, Cathay Pacific og Singapore Airlines.

 

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer