Hangar.no
Internasjonalt

USA: Konfiskerte 66 våpen fra håndbagasje til passasjerer forrige uke – 56 var ladd

Sikkerhetsselskapet TSA – Transport Security Administration som har ansvaret for sikkerhetskontrollen på amerikanske flyplasser, fant hele 66 våpen fra passasjerer sist uke.

Det er over hele landet at de 66 våpen ble konfiskert fra bagasje som ble sendt gjennom røntgenapparatene i sikkerhetskontrollene. Minst 56 av disse 66 våpen var ladd og klare til å fyres av.

I en pressemelding skriver TSA at boten for å ha med seg våpen gjennom sikkerhetskontrollen er 11.000 amerikanske dollar, i tillegg til en arrest på stedet. Det mest vanlige er å finne 9 millimeter håndvåpen, men det er også vanlig med mer kraftig skyts i håndbagasjen.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN OVER FUNN I 2017

TSA melder at dette dessverre er et bilde som bare bli mer og mer vanlig å finne og at det ikke lengre overrasker sikkerhetspersonellet. I mange tilfeller sier passasjerene at de har glemt at våpenet lå i håndvesken eller bagen de skal ha med seg ombord. Men TSA velger å overlever alle funne og passasjerene til politiet som utfører undersøkelser rundt hvorfor noen har med seg våpen.

Til tross for at det er store mengder med oppslag og informasjon på flyplassene om at dette er ulovlig, er det mange som tar det med seg.

Finner det mest utrolige

TSA har også laget en video som viser 10 på topp over de mest uvanlige funnene i håndbagasje hos passasjerer gjennom 2017. Alt fra store kniver til sprengstoff og ljå er funnet.

Se video her hva som var de ti merkeligste funnene;

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly