Hangar.no
Internasjonalt

USA: Mann ville ha med seg «hjemmelaget bombe» inn på fly

En mann som skulle gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i Chicago O’Hare-flyplassen, utløste full bombealarm. Det var da mannen puttet sin håndbagasje på båndet i sikkerhetskontrollen at TSA-kontrolløren slo alarm.

Sikkerhetskontrollen ble stengt da røntgenbildet av en bombe dukket opp. Mannen ble raskt pågrepet og en spesialgruppe med politifolk fra bombegruppa i  Chicago Police Department måtte tilkalles.

Det skulle vise seg at objektet som så ut som en bombe, ikke var ekte. Det var mannens vekkerklokke som hadde en «hjemmelaget bombe» montert på toppen av den gamle klokkeradioen. «Bomben» besto av trepinner som var malt som dynamitt og en pappskive som var som en klokke. I tillegg var det en rekke ledninger som var festet til «dynamitten».

I 20 minutter ble området stengt mens politiet sjekket «bomben». Det endte med at mannen fikk reise videre, det er derimot usikkert om den gamle klokkeradioen fikk være med. TSA – Transportation Security Administration som har ansvaret for sikkerhet på amerikanske flyplasser har i en pressemelding oppfordret reisende til ikke å «ta med bomber» på flyturen, uansett om det kun er en ufarlig gjenstand som skal ligne en bombe.

Hendelsen fant sted på flyplassen 10. juni i år.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg