Foto: MPD

Søndag fikk beboere i byen Milton i USA en overraskelse fra oven. En nødsklie hadde blitt utløst og løsnet fra et Boeing 767 fly tilhørende Delta Air Lines som fløy over byen.

Delta Air Lines-flyet var på vei mellom Paris og Boston, da nødsklien skal ha blitt utløst og revet av festene på flyet.

Hendelsen er av samme type som FAA advarte Boeing og selskap som flyr Boeing 767-fly om i 2015. Da foreslo Federal Aviation Administration spesielle krav til endringer på måten nødskliene er festet og kan utløses i flyene.

FAA hadde da avdekket at nødskliene hadde en feil som kunne gjøre at de ble utløst når som helst, selv om flyet var i luften, eller om det sto på bakken. I følge CNN skal det siden 2015 ha oppstått flere lignende hendelser med nødsklier fra Boeing 767 som utløses ved en feil.

Nødsklien som falt ned i en hage i USA var på nær to meter lang. Det skal ha kommet fra en luke under nødutgangene over vingene.

Det er ikke første gangen det faller noe ned i en hage i Milton, i 2010 falt en 16 år gammel gutt ned i en hage. Gutten hadde gjemt seg i hjulbrønnen på et fly, og da landingshjulene ble felt ut falt han også ut og ned på bakken.

I Arizona i 2016 falt en nødsklie fra et Boeing 767 ned og traff et hus.

Delta Air Lines skal nå undersøke nødsklien og flyet for å avdekke årsaken til at denne ble utløst.

SLIK ER NØDSKLIENE PÅ BOEING 767 MONTERT VED VINGEN


ANNONSE
Forrige artikkelRichard Branson trekker seg fra salg av Virgin Atlatic-aksjer til Air France/KLM
Neste artikkelNorwegian bekrefter: Selger seg ut av Argentina