18 C
Oslo
13/07/20
Hangar.no

USA og Canada: Boeing-flyet i Iran ble skutt ned

Amerikanske overvåkingssatellitter skal ha fanget opp at Boeing 737-800 flyet fra Ukraine International Airlines ble skutt ned like etter avgang.

Både amerikanske myndigheter og kanadiske bekrefter i kveld at flere kilder innen overvåking og etterretning har sikre bevis på at en missil skal ha blitt avfyrt fra bakken og traff flyet. Trolig ved en feil.

Kanadas statsminister, Justin Trudeau holdt torsdag kveld en pressekonferanse der han hevder at flere sikre kilder viser nå at flyet faktisk ble skutt ned. 63 av de som var ombord var fra Canada.

Statsministeren mener at nedskytingen kan ha vært en feil som ble begått, i troen på at det var et annet type fly eller militært objekt.

Andre nyheter

Iran holder fortsatt tilbake ferdskriver og taleregistrator fra Boeing 737 som ble skutt ned i januar

Hans Olav Nyborg

Ga feil instruksjoner til 787-piloter på Gardermoen

Hans Olav Nyborg

PIA A320 ulykke – Rapport skylder på pilotene og flygeleder

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer