13 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Alaska Airlines

USA: Starter ruteflyvning fra Boeings hovedbase i Seattle

Flyselskapet Alaska Airlines har bestemt seg for å starte opp kommersiell flyrute med utgangspunkt i rullebanen på Paine Field, Everett i Seattle. Hjemmebasen for Boeing og fabrikkene som produserer Boeing 787, 767 og 777 samt 747.

Fra februar 2019 vil selskapet starte opp ruter som strekker seg til byer på vestkysten som Las Vegas; Los Angeles; Orange; Phoenix; Portland, Oregon; San Diego; San Francisco; og San Jose, California.

Flyselskapet blir det første større kommersielle selskapet til å fly fra Everett. United Airlines har også annonsert oppstart av flyvninger fra flyplassen i løpet av 2019. I tillegg skulle selskapet Southwest Airlines fly en rekke ruter til Everett, men disse planene er nå kansellert og avgangstidene er overdratt til Alaska Airlines.

Alaska Airlines har sin hjemmebase på Sea-Tac ved Seattle. Den internasjonale flyplassen som kun ligger en flytur på 10 minutter unna Everett. Det er Embraer 175 som blir flytypen som skal benyttes til den nye flyplassen i selskapets nettverk, operert av Horizon Air.

En helt ny terminal er bygget for å få i gang flyvninger til Everett.

For myndighetene i staten Washington er det kjærkomment at trafikken også nå brer seg over til Everett. Sea-Tac, den internasjonale flyplassen er presset på antallet med fly og avganger samt landinger. Nå er det åpnet for at flytrafikken kan dele seg mellom to flyplasser i Seattle.

Alaska Airlines hadde flyvninger til Pain Field også på 1940 og 1950-tallet, skriver USA Today.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer