Foto: Alaska Airlines

Flyselskapet Alaska Airlines har bestemt seg for å starte opp kommersiell flyrute med utgangspunkt i rullebanen på Paine Field, Everett i Seattle. Hjemmebasen for Boeing og fabrikkene som produserer Boeing 787, 767 og 777 samt 747.

Fra februar 2019 vil selskapet starte opp ruter som strekker seg til byer på vestkysten som Las Vegas; Los Angeles; Orange; Phoenix; Portland, Oregon; San Diego; San Francisco; og San Jose, California.

Flyselskapet blir det første større kommersielle selskapet til å fly fra Everett. United Airlines har også annonsert oppstart av flyvninger fra flyplassen i løpet av 2019. I tillegg skulle selskapet Southwest Airlines fly en rekke ruter til Everett, men disse planene er nå kansellert og avgangstidene er overdratt til Alaska Airlines.

Alaska Airlines har sin hjemmebase på Sea-Tac ved Seattle. Den internasjonale flyplassen som kun ligger en flytur på 10 minutter unna Everett. Det er Embraer 175 som blir flytypen som skal benyttes til den nye flyplassen i selskapets nettverk, operert av Horizon Air.

En helt ny terminal er bygget for å få i gang flyvninger til Everett.

For myndighetene i staten Washington er det kjærkomment at trafikken også nå brer seg over til Everett. Sea-Tac, den internasjonale flyplassen er presset på antallet med fly og avganger samt landinger. Nå er det åpnet for at flytrafikken kan dele seg mellom to flyplasser i Seattle.

Alaska Airlines hadde flyvninger til Pain Field også på 1940 og 1950-tallet, skriver USA Today.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt russisk fraktselskap med første Boeing 757
Neste artikkelIndia: Piloter i indisk selskap får kun halv lønn