USA stenger grensene – Nå ble luftfartskrisen enda verre

Seattle, USA, Foto: Hans O. Nyborg

Koronakrisen ble i natt norsk tid, enda ett kapittel med mareritt for flyselskap i Europa. USA har bestemt seg for å stenge grensene inn til USA fra Europa i en måneds tid.

Forbudet mot alle flyvninger fra Europa innføres fra og med natt til lørdag 14. mars skriver Sky News. Det er kun Storbritannia som er unntatt ettersom forbudet gjelder for EU og EØS-landene.

Samtidig råder det full forvirring hvorvidt innreiseforbudet gjelder for britiske statsborgere eller ikke.

Det ble også først meldt fra USA at forbudet også var gjeldene for frakt og post, men dette er nå rettet til at det kun gjelder flyvninger med passasjerer inn til USA.

Norwegian sier til flere medier torsdag at inntil videre går selskapets flyvninger til USA som normalt, men at det vil komme informasjon senere dersom dette endrer seg.

For SAS gjelder det samme og selskapet opplyser i dag at flyvningene torsdag går som normalt, men at mer informasjon vil bli tilgjengelig i løpet av dagen i dag.

For flyselskap i Europa ble koronakrisen akkurat ett hakk verre. Forbudet mot å reise inn i USA gjelder alle som har oppholdt seg eller reist gjennom et land i EU eller EØS de siste 14 dagene.

Det er få flyselskap som torsdag har gitt informasjon til reisende om effekten av flyforbudet. Det er ventet et skred av pressemeldinger og meldinger i sosiale medier ut over dagen når selskapene får oversikt over konsekvensene.

USA lover at grensene kan bli åpnet igjen før det er gått 30 dager, dersom situasjonen skulle bedre seg med hensyn til viruset og spredningen.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste Boeing 737 med ny SAS-dekor
Neste artikkelFørste rapport etter Pegasus-ulykken peker på lynnedslag i flyet