-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Foto: Torp

Utbredt bruk av falske koronatester ved innreise på norske flyplasser

Sandefjord lufthavn er en av flyplassene her i landet som har stort trykk på antall reisende som kommer til Norge, og vil inn i landet. Nå viser deg seg at mange også ankommer med falske koronatester de har kjøpt i hjemlandet.

I følge Sandefjord Blad er det mange som forsøker å komme seg inn i landet ved å vise til falsk dokumentasjon. En stor andel av de reisende er polske, rumenske, litauiske, svenske eller engelske statsborgere, og mange har fast bostedsadresse og jobb i Norge.

Plikten til å vise frem en gyldig negativ koronatest gjør at mange tyr til å kjøpe seg en falsk attest. Politiets felles enhet for utlending og forvaltning, har blitt gode på å avsløre hvilken test som faktisk er ekte, og hvilken som er falsk.

Det er også flere koronatester som er ekte, men som er fylt ut feil eller mangler nødvending informasjon. På årets tre første dager er 45 personer avvist innreise til Norge på Sandefjord lufthavn Torp.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer