Foto: Torp

Sandefjord lufthavn er en av flyplassene her i landet som har stort trykk på antall reisende som kommer til Norge, og vil inn i landet. Nå viser deg seg at mange også ankommer med falske koronatester de har kjøpt i hjemlandet.

I følge Sandefjord Blad er det mange som forsøker å komme seg inn i landet ved å vise til falsk dokumentasjon. En stor andel av de reisende er polske, rumenske, litauiske, svenske eller engelske statsborgere, og mange har fast bostedsadresse og jobb i Norge.

Plikten til å vise frem en gyldig negativ koronatest gjør at mange tyr til å kjøpe seg en falsk attest. Politiets felles enhet for utlending og forvaltning, har blitt gode på å avsløre hvilken test som faktisk er ekte, og hvilken som er falsk.

Det er også flere koronatester som er ekte, men som er fylt ut feil eller mangler nødvending informasjon. På årets tre første dager er 45 personer avvist innreise til Norge på Sandefjord lufthavn Torp.

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.