18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Utløste nødsklie på Dreamliner

Da mannskapet ombord på et Boeing 787 fly tilhørende flyselskapet Aeromexico skulle åpne en av dørene for å slippe inn leveranse av mat, ble nødsklien som er montert i døren utløst.

Hendelsen fant sted 1. juledag på flyplassen i Mexico. I følge nettstedet Transponder 1200, skulle Dreamliner-flyet benyttes på rute til
Santiago de Chile.

Det er ikke klart hva som var årsaken til at nødsklien var aktivert og hvorfor mannskapet ikke hadde fått med seg dette. Flere kommentarer på mexikanske nettaviser tyder på at selskapet tidligere i år har hatt problemer med nødsklier på sine Dreamlinere. Dette er ikke bekreftet av flyselskapet eller Boeing.

Kostnadene med å bytte ut en nødsklie som er blåst opp kan fort ligge på mellom 100 og 200.000 omregnet til norske kroner. Boeing oppgir i sin prisliste at en ny nødsklie ligger på rundt 12.000 USD.

Flyet ble rundt to timer forsinket.

Andre nyheter

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Skadet vinge på flyet til den franske presidenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer