Etter uker med mekling har partene SAS og SAS Scandinavias pilotforeninger vedtatt å forlenge tidsfristen for meklingen til den 2. juli 2022 00.01.

I følge begge parter skal det være bevegelser som gjør at meklingen bør fortsette.

– Det er fordi det er komplekse spørsmål som løses og vi trenger tiden til å finne en løsning på de problemstillingene, sier den norske riksmekleren Mats Ruland til pressekorpset i Stockholm ved 00.30-tiden natt til onsdag melder NRK.

Partene ønsker ikke å gå innpå hva som nå er de konkrete spørsmålene som må avklares, men pilotforeningen sier de ønsker å gi arbeidsgiveren sjansen til å forsøke å finne en løsning på punktene som gjenstår.

Det er fortsatt store muligheter for at en streik blir aktuelt, den vil i såfall komme fra førstkommende lørdag.

– Streiken kan bare unngås om SAS viser en virkelig vilje att komme oss i møte. Nå velger vi å gi motparten ytterligere en sjanse til å gjøre akkurat det, sier Martin Lindgren, leder av SAS Pilot Group til NRK.

Rundt 45.000 passasjerer kunne ha blitt rammet i dag av streik, men nå går flyene som normalt, kun med noen få kanselleringer som henger igjen fra streiken til flyteknikerne.

Flyselskapet SAS skriver i en pressemelding at det ønsker den utvidede fristen velkommen, fordi selskapet er innstilt på å finne en løsning på meklingen heter det.

SAS har truet med full lockout i Danmark og Sverige for ansatte, mens ansatte i Norge har mottatt permitteringsvarsel.

ANNONSE
Forrige artikkelFly fra Kastrup fikk problemer i Hamburg
Neste artikkelAvlyser varslede forsinkelser i tysk luftrom