9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: BAA

Utsetter bygging av tredje rullebane på London Heathrow til 2028

Utbygging fra to til tre rullebaner på flyplassen Heathrow ved London blir utsatt ytterligere.

Det er luftfartsmyndighetene i Storbritannia CAA som har bestemt dette. Planen var opprinnelig å åpne den nye rullebanen i 2026, men nå blir dette utsatt.

Forsinkelsen i utbyggingen kom etter at Civil Aviation Authority, har gitt flyplassens ledelsen beskjed om at det ikke er aktuelt å øke utgifter til tidlige byggekostnader for å sikre at rullebanen ble bygget innen slutten av 2026, slik ledelsen har ønsket.

Flyplassens ledelse ønsket å starte et forarbeide som forberedelse til byggingen av den tredje rullebanen allerede neste år. Det til tross for at en endelig utbygging ikke er godkjent av politisk hold i Storbritannia.

Heathrow flyplass eies av blant andre Ferrovial, Qatar Investment Authority og China Investment Corp.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer