Utsetter første leveranse av nytt russisk passasjerfly til Aeroflot

Rostec som er selskapet bak produksjonen av det nye russiske passasjerflyet MC-21, har gitt lanseringskunden Aeroflot beskjed at de første flyene blir utsatt.

Etter planen skulle første fly leveres i 2019, deretter ble det forsinket og en ny dato ble satt i 2020. Nå er det først en gang ut i 2021 at det første flyet kan leveres skriver Rusavia Insider.

Selve produksjonen av nye fly er ikke kommet i gang og en talsmann for produsenten sier at de første kommersielle flyene ikke blir produsert før i 2021.

Utfordringen for den russiske produsenten er at det nye flyet består av både amerikanske og japanske deler, men sanksjoner hindrer produsenten i å få ferdig flyene i tide. Trolig må det utvikles eller importeres deler fra andre land, og det tar tid å tilpasse til de nye flyene.

I følge nettstedet har produsenten kun deler nå til å bygge ferdig seks fly. Det basert på det produsenten har klart å få levert av deler fra USA og Japan. Rostec som skal produsere MC-21 er i en prosess hvor selskapet er i ferd med å ta over United Aircraft Corporation (UAC) , selskapet som bygger Sukhoi Superjet.

ANNONSE
Forrige artikkelOppdaget hull i en av flydørene før avgang
Neste artikkelSAS slutter med Taxfree-salg ombord i flyene