8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Utsetter første leveranse av nytt russisk passasjerfly til Aeroflot

Rostec som er selskapet bak produksjonen av det nye russiske passasjerflyet MC-21, har gitt lanseringskunden Aeroflot beskjed at de første flyene blir utsatt.

Etter planen skulle første fly leveres i 2019, deretter ble det forsinket og en ny dato ble satt i 2020. Nå er det først en gang ut i 2021 at det første flyet kan leveres skriver Rusavia Insider.

Selve produksjonen av nye fly er ikke kommet i gang og en talsmann for produsenten sier at de første kommersielle flyene ikke blir produsert før i 2021.

Utfordringen for den russiske produsenten er at det nye flyet består av både amerikanske og japanske deler, men sanksjoner hindrer produsenten i å få ferdig flyene i tide. Trolig må det utvikles eller importeres deler fra andre land, og det tar tid å tilpasse til de nye flyene.

I følge nettstedet har produsenten kun deler nå til å bygge ferdig seks fly. Det basert på det produsenten har klart å få levert av deler fra USA og Japan. Rostec som skal produsere MC-21 er i en prosess hvor selskapet er i ferd med å ta over United Aircraft Corporation (UAC) , selskapet som bygger Sukhoi Superjet.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer