3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Vant oppsigelsessak mot DAT

En kvinnelig kabinansatt i flyselskapet Danish Air Transport har vunnet en oppsigelsessak mot selskapet.

Kvinnen hadde en standby-vakt som hun byttet med en annen ansatt uten å avklare dette med sin arbeidsgiver, i følge NRK Østfold, reiste kvinnen til Bergen for å arbeide hos en bi-arbeidsgiver på flyplassen. Da dette ble oppdaget fikk hun sparken fra sin jobb i flyselskapet.

Den oppsagte gikk med sin oppsigelse til lagmannsretten hvor hun tapte saken, men etter at denne ble anket og kom opp for høyesterett har hun vunnet fram og oppsigelsen er dømt ugyldig.

– Høyesterett har med denne dommen etablert en nedre grense for når en arbeidstager kan sies opp i forbindelse med et vaktbytte.

– Den grensen går høyere enn det arbeidsgiver påberopte seg i dette tilfellet, sier advokat Pål Magne Bakka til Aftenposten.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Redaksjonen

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer