Foto: Hans O. Nyborg

Norske SAS-flygeres forening (NSF) har varslet arbeidsgiveren SAS at alle 254 piloter blir tatt ut i streik fra første dag av streiken 29. juni, det samme har SAS Norge Flygerforening (SNF) som har varslet at alle 148 piloter tas ut i streik.

I følge TV2 fremgår det av innsendelse av plassfratredelse til SAS. Fagforeningene må gjøre dette senest fire dager før datoen for en varslet streik heter det.

– Vi har varslet plassfratredelse for alle våre piloter for å få maksimalt trykk inn i meglingen som nå pågår. Håpet er å unngå en streik sier Roger Klokset, som er leder for Norske SAS-flygeres forening, til E24.

Det er 900 piloter i SAS som tas ut i streik, og i Norge er det dermed 402 piloter, kapteiner og styrmenn som går ut i streik, dersom meklingen ikke kommer i havn.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Får ikke fly med EU-fly til Storbritannia
Next articleESA godkjenner Mo i Rana finansiering