Varsler lockout på Arlanda

Flyselskapet SAS truer nå med full lockout på Arlanda dersom pilotene i selskapet går ut i streik. SAS og pilotene i de tre skandinaviske landene har frist på seg til å bli enige i meklingen innen 29. juni melder NRK.

Dersom partene ikke kommer til enighet vil det bety en streik der 900 piloter legger ned arbeidet.

Arbeidsgiveren i Sverige har dermed truet de ansatte med full lockout på Stockholm Arlanda, dersom streiken gjennomføres. Ledelsen i selskapet har varslet alle medlemmer av Svensk Pilot Association SPF ved basen på Arlanda om det som kalles en speil-lockout fra 29. juni i år.

I følge et brev til de ansatte fra SAS heter det at lockout blir igangsatt fordi Svensk Pilotforening har sagt opp kollektivavtalen med sin arbeidsgiver og at det er varslet total arbeidsnedleggelse.

SAS er tydelig på at lockout er et steg i retning av å få de ansatte til å avslutte sin kamp og sine krav, og at det kan begrense skaden selskapet stå ovenfor dersom aksjonene blir gjennomført.

Lockout på Arlanda er fra SAS sin side varslet fra 29. juni ved 00.01-tiden.

I Danmark skal også SAS har varslet de ansatte om samme typen lockout, mens det i Norge er sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte. SAS melder at samtlige ansatte i Norge kan risikere å bli permittert.

Det er SAS som hovedselskap som blir rammet først og fremst av en streik, datterselskapene SAS Connect og SAS Link bruker ansatte som er organisert i andre fagforeninger. Der er mange av de ansatte med i Flyvebranchens Personale Union FPU.

Det igjen betyr at deler av trafikken hos SAS kan fly som normalt i tilfelle en streik i følge NRK.

ANNONSE
Forrige artikkelVarsler tre dager med streik
Neste artikkelMAX: Rapport fremhever feil på feil fra FAA