12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Varsler om MAX-problemer forflyttet til andre oppgaver hos Boeing

Testpiloten hos flyprodusenten Boeing som varslet om feil i flykontrollsystemet på 737 MAX i 2016, er forflyttet av produsenten og får ikke lengre jobbe som chief technical pilot .

I følge nyhetsbyrået Reuters er piloten fjernet fra sin stilling og overført til ande oppgaver innen konsernet i Seattle. Det var i oktober at tekstmeldinger mellom to testpiloter hos Boeing ble lekket ut i media. Meldingene viste at den ene piloten i 2016, før den første dødsulykken med 737 MAX, mente det var tekniske feil i flytypens programvare.

Systemet som heter MCAS har kommet i fokus etter to flyulykker der to 737 MAX på få måneder styrtet og alle ombord omkom. MCAS-systemet skulle hindre flytypen i å steile, men i følge testpiloten som varslet om feilen, skal systemet ha feilet fullstendig i flere simulatortester som ble utført av testpiloten.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer