Hangar.no
Norge

Vekst i antall passasjerer for Norwegian

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i september. Totalt valgte nesten 3,5 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 9 prosent fra samme periode i fjor.

Totalt 3 446 854 passasjerer reiste med Norwegian i september, 281 823 (9 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 32 prosent. Fyllingsgraden var 88,8 prosent for hele rutenettet og 92,4 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Generelt er utviklingen i yield positiv, men påvirkes negativt av svensk passasjeravgift og økt gjennomsnittslengde per flygning. Ettersom inntekten per passasjerkilometer er lavere på lengre flyvninger, faller selskapets yield med økt innslag av langdistanseruter.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Igjen har det internasjonale miljøinstituttet ICCT denne måneden pekt på Norwegian som selskapet med desidert lavest utslipp over Atlanteren, noe som viser at en ny flyflåte er vinn-vinn for våre passasjerer, for miljøet og for selskapet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i september. Punktligheten var på 80,2 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg