Foto: Flyr

Forbrukerrådet advarer kunder mot å kjøpe billetter med flyselskapet Fly og anbefaler at de som tenker på å gjøre dette venter til tirsdag førstkommende, eller bruker kredittkort ved bestilling.

Tirsdag avgjøres det om Flyr går konkurs eller om selskapet får fornyet tillit til å drive videre.

– Hvis du velger å bestille reisen din med Flyr, så må du huske å betale med kredittkort, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet til E24/Aftenposten.

I følge TV2 har flyselskapet frist frem til førstkommende tirsdag på å hente inn i overkant av 400 millioner kroner i ny egenkapital. Dersom selskapet ikke når dette målet er det trolig konkurs som er neste steg.

– Basert på tilbakemeldingene vi har fått fra våre finansielle rådgivere og de investormøtene vi selv har gjennomført de siste ukene, er beløpet på 430 millioner og den lave tegningskursen det som skal til for at pengene kommer på plass, skriver Huser i en e-post til TV2.

Flyselskapet har nærmest kuttet alle innlandsflyvninger og permittert en stor andel av sine ansatte som følger av usikkerheten rundt markedet kommende vintersesong.

Flyselskapet sier selv at de nå skal satse mer på ferie- og fritidsreiser, og lite på innenriksflyvninger i konkurranse med Norwegian, SAS og Widerøe.

ANNONSE
Forrige artikkelKC-46: Drivstoffylling gikk galt i luften
Neste artikkelATR-fly havnet i Victoriasjøen