12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Wikipedia

Verdens eldste DC-10 fløyet til siste hvile

Etter 48 år i lufta er det definitivt slutt for det som har vært verdens eldste DC-10 som fortsatt flyr. N364FE er et DC-10-10 fly som ble bygget som serienummer 46601 i Long Beach i 1971.

Flyet ble produsert for det amerikanske flyselskapet United Airlines som N1802U og levert i juni 1971 til selskapet. United fløy DC-10 flyet frem til 1997 da det ble faset ut av flåten.

Det var da fraktselskapet FedEx kom på banen og kjøpte flyet fra United Airlines. Flyet ble så bygget om til å bli et DC-10-10F og fikk fjernet alt av passasjerseter og interiør.

Linjenummer 6 ble denne helgen fløyet fra basen sin i Memphis i USA til Victorville, der flyet skal hugges opp.

FedEx opererer også DC-10 flyet som tar over som verdens eldste flygende DC-10. Linjenummer 17, ble levert til United Airlines i desember 1971. Med sine bare litt over 47 år på vingene skal også dette flyet snart samme vei som linjenummer 6.

Det er ingen aktive DC-10 i passasjerutgave som opereres lengre, flyene som er i bruk er enten fraktversjoner eller flys som militære utgaver og i medisinsk tjeneste.

Flyet som nå er sendt til å bli hugget opp, da det fløy for United Airlines – Foto: Wikipedia

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer